Párolt marhahús zöldséggel
- 300g csontozott marhaoldalas
- egy közepes jégcsapretek
- egy közepes sárgarépa
- 1 kis gyömbérkocka
- 3 csapott kanál cukor
- 4 dl csirkelé
- 3 dl víz
- olaj a sütéshez
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál osztrigaszósz
- 2 kanál szaké
- 1 kanál rizsecet
A húst vágd 3 centis kockákra. Tedd egy edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd tegyél rá fedőt és főzd meg. A megfőtt húst vedd ki a vízből, csepegtesd le és tedd félre. Egy másik edényben forrósíts fel jó sok olajat, majd süsd benne ropogósra a húst. Egyszerre csak pár darabot tegyél az olajba, hogy meg tudjon szabadulni a nedvességtől. Egy papírtörölközőre szedd ki.
A jégcsapretket és a répát vágd falatnyi darabokra. A gyömbért vágd gyufaszál méretűre.
Egy edényben hevíts fel egy kevés olajat, add hozzá a cukrot és kevergetve olvaszd fel. Öntsd hozzá az utolsó négy hozzávalót, alaposan keverd el, majd öntsd hozzá a csirkelevet és a vizet.
Tedd bele a húst és folytasd a főzést, amíg teljesen megpuhul.